Courgette Pasta met geroosterde Tomaatjes….Overheerlijk!!
Ik val gelijk met de deur in huis.. dit is echt waanzinnig lekker!
Geen vlees, koolhydraatarm en super lekker.
Ik maakte dit recept een tijdje geleden voor een clubje mensen die onverwacht bleven eten.. Oef snel kijken wat ik nog in de koelkast had liggen..
De volle schaal was leeg en ze hadden best nog wel wat gelust, ondanks dat ze bomvol zaten. hahaha
Ik hoop dat je het net zó lekker vindt.
Leuk als je me tagt of een reactie stuurt..
Wat heb je nodig voor de geroosterde tomaatjes:
2 teentjes knoflook, geperst
Een flinke scheut olijfolie
Italiaanse kruiden
Verse peper
Keltisch zeezout
250 gram cherrytomaatjes
Voor de Saus…
Een scheut olijfolie
2 rode uien, gesnipperd
Chillivlokken van de molen
1 eetlepel Italiaanse kruiden
250g tomatenblokjes
Ongeveer 15 zwarte olijven
1 eetlepel balsamico azijn
Benodigdheden voor de Courgette pasta…
2 courgettes
het sap van 1 citroen
1 eetlepel fijn gesneden basilicum en een aantal blaadjes om te garneren.
Ovenschaal
Spirellisnijder of een
Verwarm de oven voor op 175°C
Bereiding van de Tomaatjes:
Schenk een flinke scheut olijfolie in een kom en pers de knoflook bij de olijfolie in de kom. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en keltisch zout erbij en meng goed.
Halveer de cherrytomaatjes en voeg ze bij het olie-kruidenmengsel en schep wederom goed om zodat alle tomaatjes bedekt zijn met een laagje olie-kruiden.
Breng alles over in een ovenschaal. Beweeg de ovenschaal heen en weer zodat de olie zich goed kan verdelen over de schaal.
Zet de ovenschaal met tomaatjes in het midden van een voorverwarmde oven en haal ze na een minuut of 20 eruit.
Laten we de Saus gaan maken:
Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan.
Voeg de gesnipperde ui en twee draaien chillivlokken bij de hete olie, uiteraard mag je er meer indoen 😉 zeker als je van lekker pittig houdt.
Laat dit een paar minuutjes op een middel vuur bakken. (laat ze niet te bruin worden)
Voeg nu alle andere ingrediënten voor de saus toe.
Laat ongeveer 10 minuten pruttelen en vergeet niet af en toe om te scheppen.
Courgette Pasta
Snijd de courgettes pas als je ze nodig hebt, ze worden anders bruin.
Was de courgette en snijd de kapjes van de courgette.
Gebruik een spirellisnijder om mooie linten te maken.
Schep de courgette pasta in een kom en besprenkel met het citroensap.
Hussel er de gesneden basilicum blaadjes door.
Ondertussen is de saus klaar en de tomaatjes zijn inmiddels ook gereed.
Neem een mooie schaal en verdeel de courgette over de schaal.
Giet de saus beetje voor beetje over de courgette, de hoeveelheid is afhankelijk van jou smaak.
Hussel goed zodat alle courgette spaghetti een laag sausje krijgen. Schep de tomaatjes onder de courgette pasta en vergeet vooral niet het olie-knoflook mengsel toe te voegen, zó lekker!
Tip: serveer een paar tomaatjes los in schaaltje. Het staat super leuk en gezellig op tafel.
Serveer bij de Courgette Pasta met geroosterde Tomaatjes een heerlijke groene salade met mandarijntjes.
Dit verrassend lekkere Courgette Pasta met geroosterde Tomaatjes recept maakte ik volgens een recept van Marjolijn Dubbers.
Eet smakelijk en laat ons weten of je het ook zo lekker vond!
Zoek je een mooie ovenschaal? Wil je er graag een Kado geven?
Klik dan hier en ontdek onze ovenschalen collectie..
Heb je al een mooie ovenschaal maar kunnen je pastaborden een upgrade gebruiken.. laat je dan via deze link inspireren.
Print dan dit recept uit en voeg het toe bij je cadeautje…..altijd leuk om inspiratie te delen en ze kunnen gelijk aan de gang met een verrassend lekker recept!
Dit verrassend lekkere Courgette Pasta met geroosterde Tomaatjes recept maakte ik volgens een recept van Marjolijn Dubbers.