Rode Biet Ovenschotel

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Rode Biet Ovenschotel…..lekkerder dan ik dacht!

Rode Biet Ovenschotel, escura en oyster bord met rosé bestek

Wat doe je als je een hele zak met rode bietjes krijgt en je het even niet weet… Googelen en inspiratie opdoen, wat aardig gelukt is….Tadaa een Rode Biet Ovenschotel 😉

Wat heb je nodig:
Uiteraard Rode Bieten.. 4 stuks
5 grote aardappelen
Verse tijm… je mag royaal zijn. Gerist.
2-3 Grote uien, in ringen
150g Geitenkaas
Grove mosterd, 1-2 eetlepels
Roomboter
Melk
Peper & Zout
Olijfolie
Tip: Aceto Balsamico

Laten we beginnen…met deze Rode Biet Ovenschotel!!

Kook de bietjes in een pan met kokend water gaar.
Verwarm de oven voor op 200°C
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in gezouten water.
Let op het gaat sneller dan je denkt. Ongeveer 10-15 minuutjes.

Als de bietjes gaar zijn snijd ze dan in dunne plakjes (en dan bedoel ik eigenlijk zo dun dat je er de  krant kunt doorlezen) of gebruik een mandoline. Super handig!
Om de bietjes iets meer smaak te geven heb ik er ruim Aceto Balsamico over gesprenkeld. Schep goed om en ze 1 uurtje in de koelkast om de smaken goed te laten doortrekken.

Vet een ovenschaal in.

Fruit de uienringen in een pan met een beetje olijfolie. Voeg de dunne plakjes rode biet bij de uien.
Ris de tijm van de steeltjes en voeg dit bij de bietjes. Voeg nu de geitenkaas toe (ik heb de geitenkaas eerst in plakjes gesneden) zet het vuur niet te hoog, laat de geitenkaas smelten. Breng op smaak met peper en zout.
Laat het mengsel nog even zachtjes pruttelen.

Maak nu een smeuïge aardappelpuree. Ik ben Totally in Love ♥ met deze Pureeknijper …je maakt er boterzachte puree mee.. geen klontjes echt waar!
Schenk een flinke scheut melk bij de aardappels en roer om, voeg een klont boter toe en schep olaat even smelten en schep de puree goed om. Roer er 1-2 eetlepels grove mosterd door en breng eventueel nog op smaak met peper & zout, proef!

Schep de rode bietjes in de ovenschaal en dek af met de puree.
Zet in de oven en laat de aardappels goudbruin worden ( ongeveer 15 minuutjes)

Tot zover een vleesloze dag….of kies voor optie 2

Mocht je echter toch zin in vlees hebben voeg dan 500g rul gebakken gehakt bij de bietjes.
Kruid het gehakt en bak rul in een pan voeg het bij de rode bietjes en schep goed om.
Verdeel het mengsel over een ovenschaal en dek af met de botermalse puree…

Ook erg lekker maar dan net even anders!

Heb je interesse in 1 of beiden borden? ben je helemaal weg van Rosé bestek of steekt het glas je de ogen uit…klik dan op deze link
(mail ons voor het bestek sorry 😉 dit staat niet online)

Rode Biet ovenschotel Vega gerecht Escura en Oyster bord met rosé bestek

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Kersttafel 2021 zwart, goud en jade, Tafelstyling,

Kersttafel met Zwart met Goud

Kersttafel anno 2021 We werden onlangs door Showhome.nl geïnterviewd om onze visie te geven van dé kersttafel van 2021,  waar moet je op letten en

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Tafelstyling Summer Table

TIP 1…  Hoe begin ik? Ik zoek altijd naar het perfecte kleurenpalet, elke styling weer. Dit fantastische zomerse tafelkleed was het gewoon, de basis voor mijn kleurenpalet. Het

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.