Quiche met zalm…
Wat heb je nodig voor deze Quiche met Zalm…
- Pakje Hartige taart (diepvries), ontdooid
- 1 citroen, schoongeboend
- Bieslook, 25g (fijngesneden)
- Dille, 15g (fijngesneden)
- 175-200g Zalmfilet
- 100g gerookte zalm
- 2 eieren
- 125g roomkaas met bieslook of kruiden
- 200g crème fraîche
Ovenschaal vierkant
Verwarm de oven voor op 180°C
Let’s start met dit lekkere Zalm schoteltje:
Vet een ovenschaal in en bekleed deze met het hartige deeg.
Werk niet te perfect 😉 zorg dat je een beetje “over” hebt aan de bovenkant zodat je straks na het vullen het deeg net een klein stukje kunt omklappen.
Rasp de schil van de citroen of gebruik een zesteur .
Halveer de citroen en pers 1 helft uit.
Meng de zest (rasp) en het citroensap in een kom en voeg er de fijngesneden bieslook en dille aan toe, schep even om.
Snijd de zalmfilet in stukjes, niet te klein want je wilt het stukje vis ook proeven!
Snijd de gerookte zalmfilet in dunne reepjes.
Schep de zalm en de gerookte zalm door het kruidenmengsel.
Klop de eieren in een kom en voeg de roomkaas en de crème fraîche bij de eieren. Roer of klop het mengsel tot een smeuïg geheel.
Breng op smaak met peper en zeezout.
Verdeel het zalm mengsel over het deeg, schenk het eimengsel erover en klap het bovenkantje van het deeg om.
Bak de Quiche in 45 min. (in het midden van de oven) goudbruin.
Serveer er een frisse salade bij.
Wij eten graag rucola met fijngesneden tomaatjes een gesnipperd uitje of sjalotje en een zoet-zure vinaigrette.
Voeg eens een beetje sinaasappelsap aan je vinaigrette…zo lekker, zo fris!
Je kunt uiteraard ook kiezen voor een andere salade…
Vergeet niet om een mooi bord uit je kast te pakken, want een mooie maaltijd smaakt altijd lekkerder als het plaatje klopt 😉
Smakelijk!