Deze panpizza maak je in een handomdraai en is ook nog eens super lekker.
Handig als je eens iets minder tijd hebt.
Wat heb je nodig voor deze Panpizza:
Saus:
- 3 volle eetlepels rode pesto*
- 3 eetlepels tomatenblokjes
- 1 of 2 theelepels oregano (voeg naar eigen smaak de hoeveelheid toe)
- 1 theelepel koriander
- zwarte peper
- 1 teentje knoflook, geperst
*vind je pesto te heftig qua smaak gebruik dan tomatenpuree of passata.
Deeg:
- 200 gram tarwemeel & een beetje extra om te bestuiven
- 200 gram sojayoghurt
- snufje zout
Topping:
- rucola
- feta, verkruimeld
- parmaham (200g)
- asperges (gekookt)
- olijven zwart & groen
- zongedroogde tomaatjes in olie
We beginnen met de saus.
Meng alle ingrediënten samen in een kom, schep even goed om en klaar!
Easy Peasy deel 1…
Voordat we met het deeg beginnen snijd ik eerst de olijven in ringetjes.
Je kunt ook kiezen voor alleen zwarte of groene olijven net wat jij lekkerder vindt. Ik gebruik ze altijd beiden het staat zo leuk hahah.
Zet alle ingrediënten klaar das wel zo handig en het werkt lekker snel.
Let’s make some dough♥
Ik wil je ff waarschuwen ….tis echt snel klaar!
Easy Peasy deel 2
Zet je pan alvast op het vuur en verwarm er een scheutje olie in.
Meng het tarwemeel met de (soja) yoghurt en een snufje zout tot een bal.
Als het deeg te nat is wil het niet echt lukken voeg dan nog een beetje tarwemeel toe.
Verdeel de deegbal in tweeën. Bestuif je werkblad met tarwemeel en rol 2 dunne pizzabodems uit.
De pan zal inmiddels wel lekker heet zijn. Leg de pizzabodem in de pan en bak 2 minuten per kant. ( leg de pizzabodem op een bord en dek af met een stukje aluminiumfolie)
Ja echt… zo snel gaat het!
Bak nu de andere bodem…
Leg de pizzabodems op een fantastisch bord en maak de pizza op.
Nu het leukste deel… Vullen!
Easy Peasy deel 3…
→ gebruik je verse asperges snij ze dan in kleine stukjes en kook ze eerst gaar. Als je asperges uit een potje gebruikt laat ze even goed uitlekken.
Bestrijk de bodem met de saus.
Verdeel een beetje rucola (de rest gebruiken we zo meteen) over de bodem en maak “hoopjes” van de parmaham. Schik ze op de rucola want het oog wil ook wat!
Verdeel de olijven en de asperges erover en leg er nog een beetje rucola op.
Leg de zongedroogde tomaatjes zó op de pizza dat het er fantastisch uitziet and Last but not least de feta en druppel een beetje olijfolie over de panpizza.
en dan nu de volgende stap …
Easy Peasy stap 4
Maak toffe foodphoto’s!
Deel je foto op instagram en gebruik de #hipgedekt zodat wij je kunnen reposten, maar wel eerst eten!
Tip
Ben je gek op pijnboompitjes schroom dan niet om ze eroverheen te strooien dat zorgt voor een heerlijke bite.
Maak van de overgebleven rucola een frisse salade. Altijd lekker en gezond!
Geniet van deze snelle panpizza ook al heb je weinig tijd!