Weet je zeker dat je deze Zoete Frambozen toetjes wil maken? 😉
Wij vinden ze overheerlijk. En je maakt ze ook nog eens in een handomdraai…
Ingrediënten:
- 250g Frambozen (vers of diepvries)
- 120g filodeeg
- 3-4 el boter
- boter om in te vetten
- 125g mascarpone
- 250g magere kwark
- 5 el melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 2-3 el poedersuiker
- 4 schuimkoekjes (meringue) (zelf maken of scoor ze in de winkel)
- citroenmelisse om te garneren
- 4 bakvormpjes van 11,5 cm
Verwarm de oven voor op 180°C
Te lekker om niet snel te beginnen aan deze Zoete Frambozen toetjes…
Laat de frambozen, als je geen verse hebt, ontdooien of maak ze schoon.
Maak een theedoek vochtig.
Haal het filodeeg uit de vriezer …Tip….. leg de plakjes filodeeg in een theedoek. Het filodeeg blijft dan werkbaar en breekt niet als het ontdooid is.
Vet de bakblikjes in.
Laat de boter smelten.
Snij het filodeeg in vier delen, bestrijk 1 kant met de gesmolten boter. Leg het andere stuk deeg op het met boter bestreken stuk. (je krijgt per vel 2 stukken vierkantjes) ↓↓↓
Bakvormpjes vullen
Verdeel 1 stuk het deeg over de bakvormpjes, vet in en leg het volgende vierkant er schuin overheen.
Leg het deeg zo dat je aan de rand een stukje filodeeg overhoudt.
Bak het deeg 7-8 minuten in een voorverwarmde oven.
Haal de vormpjes met filodeeg uit de oven en laat ze afkoelen.
Roer de mascarpone, kwark, melk, vanillesuiker en 1-2 poedersuiker door in een kom tot een smeuïge massa.
Spatel voorzichtig de helft van de frambozen eronder.
Verdeel de frambozen-crème over het filodeeg.
Verbrokkel de meringues en strooi ze over de bakvormpjes .
Garneer deze kostelijkheid met de overgebleven frambozen en maak het extra speciaal door er een beetje poedersuiker over te strooien (neem hiervoor een klein zeefje).
Garneer met een takje citroenmelisse.
Oke…. hoe vaak ga je ze nog maken?… lekker hé!
Delen:
Inhoud
Andere berichten
Cake met whisky en appeltjes
Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te
Geflambeerde karbonades met perzik.
Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers… Flamberen lijkt heel moeilijk
Olijven á la André
Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet
Hippe Rode Kool Salade met bietjes en walnoten
Hippe rode kool salade die je absoluut eens moet proberen! Verrassend lekker, een mooi rood feestje… met walnoten en bietjes