Je wilt weleens iets anders dan een traditionele Wortelstamppot…. toch?
Niet dat wij niet gek op zijn op traditionele wortelstamppot maar om er eens een leuke, lekkere twist aan te geven maakte ik een Wortelstamppot 2.0 , jeetje pakte dit even lekker uit zeg!
Wat heb je nodig voor deze super lekkere wortelstamppot 2.0
8 grote aardappelen
4 grote winterpenen
Gedroogde tomaatjes op olie
2-3 uien
Doperwtjes uit de vriezer ( ½ verpakking)
2 eetlepels mosterd
Bakje Roomkaas
We gaan beginnen!
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Was en schrap de wortels. Snijd ze in gelijke stukjes.
Schil de uien en snijd ze in ringen.
Haal de doperwtjes uit de vriezer , laat ze ontdooien in een vergiet (laat er lauw water over stromen )
Kook de aardappels en wortels, met een beetje zout, tot ze gaar zijn. (ongeveer 20 minuten.)
Bak ondertussen de uien in een koekenpan lekker bruin.
Snijd de Gedroogde tomaatjes (ongeveer een stuk of 4-5) in stukjes.
Giet de aardappels en wortels af, stamp ze tot een smeuïge massa. Ipv een stamper gebruikte ik een pureeknijper zodat je stamppot nog zachter van structuur wordt.
Schep de doperwtjes erdoorheen en zet even terug op het vuur maar blijf roeren want je wilt niet dat je mooie wortelstamppot aanbrand. Proef of de stamppot op smaak is voeg zo nodig peper en zout toe.
Schep de gedroogde tomaatjes onder de stamppot.
Voeg nu ½ tot 3 kwart bakje roomkaas eronder , schep weer om.
Spatel nu de mosterd eronder en zet de stamppot nog even terug op het vuur.
De uien zou je ook onder de stamppot kunnen scheppen maar ik wilde torentjes maken en liet ze nog even staan.
Ik bakte er kipfilet bij, lekker gekruid met o.a cayennepeper
Kies een mooi bord, leg er een dresseerring op.
Snijd het vlees in stukjes en leg in de ring, vul nu met de wortelstamppot afgewisseld met de gebakken uien. Bewaar een paar stukjes kip voor bovenop.
Pas op je wilt nooit meer gewone wortelstamppot !