Iedere week brengt onze Lokale groenteman “Bas de Groenteman” uit Beek, 2 kratjes met groenten en fruit. Deze held wacht ik iedere week met smacht op…. hahaha!
Deze week zat er ook een dikke venkelknol in. Om nou niet alweer het standaard gerecht te maken ben ik aan de slag gegaan om er een venkelstoofpotje van te maken.
Ingrediënten
Wat heb je nodig voor dit lekkere venkelstoofpotje:
1 dikke venkelknol
1 rode paprika
2 bospeentjes
2 teentjes knoflook
1 dikke ui
1 blikje gepelde tomaten in stukjes
3 mooie dikke vleestomaten
500gr rundergehakt
1 blikje tomatenpuree
en uiteraard kruiden: rozemarijn, tijm, dragon, cayennepeper en peper & zout
Bereiding
Begin met het fijnsnijden van de ui en venkel (vergeet niet om de harde kern eruit te halen). Plet de knoflook en snijd deze ook fijn.
Snijd de bospeen in dunne ringetjes. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd in dunne reepjes.
Zet een ani-aanbak pan op het vuur en bak de ui, knoflook en venkel in een beetje olie aan. Voeg de bospeen en de paprika toe en kruid met een takje rozemarijn en tijm. Laat dit ongeveer 10 minuutjes sudderen.
Kruid het gehakt met peper, zout en cayennepeper. Voeg het gehakt bij de venkel en bak het gehakt rul.
Was en snijd de tomaten in blokjes. Heb je hele gepelde tomaten gekocht snijd hier dan ook blokjes van…gooi het tomatensap niet weg, dit gebruiken we zo meteen in de stoofpot.
Als het gehakt een mooie bruine kleur heeft mogen de tomatenblokjes, de gepelde tomaten en het vocht en de tomatenpuree erbij. Voeg een beetje dragon toe.
Laat het een minuut of 15 sudderen. Vergeet niet om af en toe om te scheppen en te proeven of alles op smaak is.
Om dit venkelstoofpotje helemaal af te maken schilden wij er aardappelpartjes bij Laat het schilletje maar zitten, net zo lekker! 😉
Ik deed ze in de oven met met verse rozemarijn!
Wat een gewone maaltijd leek werd een klein feestje.