Paastafel Styling Gedekte Tafel Tabletop HIP Tafelen Instagram Template 3

Tafelen en genieten met familie en vrienden is dit jaar heel anders dan andere jaren.

Uiteraard kun je ondanks alles toch een toffe Paastafel maken.
Struin eens door je huis opzoek naar mooie dingen.

Kies voor een bepaalde stijl en zoek alles wat bij deze stijl past . 
Ik koos voor een blauw-groene tint en ging op zoek!

Ik kwam er al snel achter dat ik geen tafelkleed voor handen had.
Er lag nog ergens een wit katoentje in de kast, waar ik eigenlijk niks mee deed. 
Vervolgens bracht ik een bezoekje aan onze verfkast opzoek naar een tintje dat mooi aansluit bij het kleurenpallet.
Kijk gelijk of je ergens een restje plaatmateriaal hebt staan of een plank hebt liggen. Die heb je nodig bij het maken van je tafelkleed.

Paastafel, gedekte tafel, interieur styling servies

Let’s make a tablecloth…

Dep met een oude doek in de verf. (nu komt het plaatmateriaal of plank van pas.)  Maak met de doek die je in de verf doopt een deppende beweging op je plank of plaatmateriaal een beetje zoals het tamponeren van vroeger maar dan met een doek.
Verf niet de hele plaat dicht want dan krijg je niet het gewenste effect.

Draai, dep tamponeer net zo lang totdat jij het goed genoeg vindt. Neem nu je katoenendoek, oud tafelkleed en leg het op de verf, wrijf voorzichtig eroverheen en trek de doek ervan af. Herhaal net zo vaak totdat jij het mooi vindt.

Hang je doek op en laat de verf drogen, met dit weer gaat het natuurlijk erg snel.

Eierschalen bewaren

Bewaar een paar eierschalen om je paastafel mee aan te kleden.
Hout doet het ook altijd goed op tafel zet alvast een paar planken klaar zodat je kunt kijken welke vorm  het mooist bij de rest is.

Beetje groen geeft leven op tafel

Wij hebben in onze tuin bamboe en eucalyptus staan. Beiden gebruik ik dan ook vaak bij mijn tafelstyling. Het frivole van de bamboe en de vergrijsde tint van de eucalyptus vind ik erg tof. Klimop is ook erg leuk om te gebruiken.

Mijn voorliefde voor servies steek ik niet onder stoelen of banken en mixen vind ik fantastisch om te doen.

 

Paastafel Gedekte Tafel HIP Tafelen DSC 0689

Ik koos voor 2 soorten borden. Het oyster bord heeft een mooie opstaande rand met veel reliëf. De kleur heeft een beetje weg van een eierschaal. Helaas heeft dit bord een gedaante wisseling gekregen waardoor de kleur heel erg anders geworden is.
Ik zou nu kiezen voor het mooie Arco bord, dit bord heeft een matte glazuur én een relief randje aan de buitenkant. Tis een mooie vervanger!

Het bord erop is een groen-blauw bord.  Een leuke hippe serie servies die ze onlangs uitbreide met het strakkere Pila ( zelfde serie, andere naam, zelfde kleurtjes, Cirro shop je hier en de Pila ontdek je hier.

Gebruik ook een aantal kleine schaaltjes in verschillende vormen, dat zorgt ervoor dat je paastafel er speels uitziet. Marc maakte alle kleine schaaltjes  en wat een geluk dat ze in het kleurenpallet pasten.

Als je gaat shoppen in je huis, probeer om je te houden aan je gekozen kleur(en) dit zorgt voor een mooi en samenhangend geheel.

Het bestek heeft een gouden kleur, ik ben fan van het matte bestek maar koos aan mijn kant 😉  voor de glimmende versie… je moet toch eens wat anders hé!

Kies voor een hip glas en een oorloos mokje ( ik ben een liefhebber van kopjes zonder oor) uiteraard hoeft het geen mokje zonder oor te zijn…

Let’s style

Uiteraard beginnen we met het draperen van het tafelkleed. Je kunt dit op verschillende manieren doen, vandaag koos ik voor helemaal vlak en recht omdat het tafelkleed al een vrij druk patroon heeft.
Zet je onderbord neer en zet een iets kleiner bord erop. Heb je geen kleiner bord zet de borden dan niet recht op elkaar. Het bovenste bord iets naar recht (links) gezet zodat je toch beiden borden ziet. Kijk maar naar de foto’s ik deed dit namelijk ook.

Vervolgens koos ik voor een rechte plank die ik niet in het midden zette, zodat het niet zo recht toe recht aan wordt op tafel.
Zet naast je plank kleine vaasjes  of andere leuke items. Marc maakte deze leuke betonnen blokjes met plantjes “I love Them”
Qua kleur en stijl  passen deze stoere objectjes bij de rest van de tafelaankleding.

De nieuwe Cirro serie (binnenkort ook verkrijgbaar via de webshop) heeft geen eierdopjes. jammer maar dat vraagt om een creatieve oplossing. Het Oyster servies heeft hele leuke kleine sauskommetjes waar een eitje in past.

Nu komen de eierschalen van pas. (in mijn doos met boerderij eieren zaten witte en bruine eieren ,Yay) Combineer ze het geeft een mooi contrast en je hoeft je eieren niet te verven.

Het gekookte bruine eitje en het de witte schaal leg je samen in het schaaltje. Zet het kommetje op je bord en leg een halve eierschaal tegen het kommetje schuif er een lepeltje in. (op het lepeltje een mix van kruiden voor op je eitje)dit  ziet er echt heel tof uit!
Tik een ei doormidden en leg het erbij. (doe dit als allerlaatste)

Nu mogen we aan de slag met het groen uit de tuin… leg 2 takjes op je bord…. yes niks meer aan doen.

Niet vergeten om verse sinaasappeltjes te persen… onmisbaar op een ontbijttafel en koffie zeker weten een goeie bak koffie te maken!

Hopelijk heb ik je geïnspireerd en struin jij straks ook door je huis.
Heb je vragen stel ze dan hier of stuur een PB op onze social media kanalen.

Ik ben erg benieuwd naar jouw tafel.  Deel je foto op instagram en gebruik #hipgedekt en wie weet reposten wij jouw tafel wel.

Geniet van elkaar, maak er een onvergetelijke dag van!


Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Inhoud

Andere berichten

Kersttafel 2021 zwart, goud en jade, Tafelstyling,

Kersttafel met Zwart met Goud

Kersttafel anno 2021 We werden onlangs door Showhome.nl geïnterviewd om onze visie te geven van dé kersttafel van 2021,  waar moet je op letten en

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Tafelstyling Summer Table

TIP 1…  Hoe begin ik? Ik zoek altijd naar het perfecte kleurenpalet, elke styling weer. Dit fantastische zomerse tafelkleed was het gewoon, de basis voor mijn kleurenpalet. Het

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.