Limburgs Zuurvlees

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Limburgs Zuurvlees of zoals wij zeggen Zoervleisj…Limburgs Zuurvlees zoete aardappel

 
24-48 uur marineren omdat het gewoon het allerlekkerst is.
Wat heb je nodig om dit Limburgs Zuurvlees Pareltje te maken:

3 uien, grof gesneden
1 kg ribrunderlappen in blokjes gesneden
4 kruidnagels
3 laurierblaadjes
14 peperkorrels (gekneusd)
1 snufje nootmuskaat
200 ml  azijn
350 ml water
4 el olie
2 – 3  el appelstroop
2 – 3 el  bruine suiker
5 el zilveruitjes
3-4 plakjes ontbijtkoek, in blokjes gesneden
400 ml balsamicoazijn

Meng de uien door het vlees, voeg kruidnagel, laurierblaadjes, peperkorrels en nootmuskaat toe.
Schenk de azijn en het water erbij en zorg dat het vlees net onderstaat. Dek de schaal af met folie en zet in de koelkast.  Nu wordt het wachten, heb je veel geduld wacht dan echt 48 uur hoe langer dat je wacht hoe malser het vlees.

Eindelijk kunnen we het Zuurvlees gaan maken!

Schep het vlees in een zeef maar gooi de marinade niet weg!
Verhit de olie in een stoofpan en bak het vlees met de ui in gedeeltes.
Het vlees geeft (door de marinade) vocht af, laat dit eerst verdampen en bak daarna het vlees rondom aan. Schep in een schaal en herhaal deze stap totdat al het vlees gebakken is.

Schep al het vlees terug in de pan en blus af met een gedeelte van de marinade en stoof 1,5 uur op een laag vuur.
Schenk er wat marinade bij als het vlees droog komt te staan.
Meng de appelstroop samen de zilveruitjes, ontbijtkoek, bruine suiker en balsamicoazijn door het vlees, schep goed om.
Voeg marinade toe als het te droog wordt.
Laat nog 1 uurtje lekker stoven, maar vergeet niet af en toe te roeren.

En nu mag je proeven!

Proef of het naar je smaak is… vindt je het te zoet voeg dan een beetje balsamicoazijn toe. Vind je het te zuur voeg dan bruine suiker toe.
Ontbijtkoek om de saus iets dikker te maken.
Breng verder op smaak met peper en zout.

Onze frietjes waren geen gewone frietjes maar zoete aardappelfrietjes uit de oven.
Snij de zoete aardappel met schil in frietjes. Besprenkel met olijfolie en Italiaanse kruiden.
Bak de frietjes af in 15 min. in  een voorverwarmde oven (180°C)

Hou je van hele zure zuurvlees…. Marineer het vlees dan in een verhouding van meer azijn 350ml  en minder water 200ml.

Hmmmmmm Limburgs Zuurvlees, zelfgemaakt toch echt het aller aller lekkerst!

Limburgs zuurvlees zoete aardappel

Limburgs zuurvlees zoete aardappel

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.