Kruiden Tip Vadouvan

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Kruiden Tip….. Vadouvan

Ben je al bekend met dit heerlijke kruiden mengsel?
Vadouvan kruiden en specerijen mengsel

 

 

 

 

 

 

Ik mocht het heerlijke Vadouvan mengsel van @Green_Gypsy​ testen. Mocht je interesse hebben in Vadouvan of andere kruiden check dan haar facebook en laat je verrassen door de fantastische kruiden en specerijen mengsels.

Vadouvan is een Zuid- indiase niet gemalen kruidenmengsel met Franse invloeden.

Deze grove specerijenmix is een combinatie van traditionele Indiase smaakmakers zoals kerrie, komijn, kurkuma, fenergriek, mosterdzaad en de Franse invloeden in dit kruidenmengsel zijn uien, sjalot en knoflook.

Groenten, vlees , soep maar zelfs in je eigen gemaakte mayo wordt Vadouvan een hit!
Kruidenboter maak je in een handomdraai met Vadouvan .
Het is zo’n makkelijk  mengsel dat je eigenlijk niks fout kan doen.

Dit recept kwam ik tegen op mijn vadouvan zoektocht…..en was aangenaam verrast door zijn eenvoud.

Schep 1 eetlepel vadouvan in een potje en giet er extra vergine olijfolie op en laat 1 dag trekken.

Kook kruimige aardappelen in de schil.
Laat ze even uitdampen en breek ze open (met schil zo lekker!)
Druppel een beetje van de vadouvan olie op de aardappels en strooi er wat zeezout over.

Deze heerlijk geurende olie ruikt zo lekker!
Gebruik een kruimige aardappel zodat de olie goed door de aardappel wordt opgenomen en een
kruimige aardappel valt in je mond snel uiteen, zodat de vadouvan-olie zich goed door de mond verspreid.

Probeer het eens uit!

Recept: Marlies Batelaan

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.