Kleine traktatie met Limoncello

Kleine traktatie met Limoncello, een grootse smaak!

Al een tijdje lag er een bakvorm van De Buyer op mijn bureau. De Buyer heeft het siliconen gemengd met metaaldeeltjes. Hierdoor voelt de  vorm stevig aan, steviger dan een gewone siliconen vorm.


Hmmmm Dacht ik …zeer interessant maar dat wil ik dan ook wel proberen!

Nou hier gaan we dan…spannend.
Ik wilde al een tijdje kleine traktaties met limoncello maken voor bij de koffie.

Wat heb je nodig voor deze kleine Limoncello traktatie:

125g bloem
100g roomboter (op kamertemperatuur)
100g fijne suiker
1.5 theelepel bakpoeder
Snufje zout
2 eieren  (large)
2 eetlepels citroensap
Rasp van een halve citroen
1 el limoncello en 1 om te proeven 😉

Spuitzak
Bakvorm

Voor de Creme…
250ml slagroom
1 zakje vanillesuiker
3 el fijne suiker
1 el creme de cassis
Blauwe bessen

We gaan beginnen…

Verwarm de oven voor op 180°c

De bakvorm van De Buyer hoef je niet in te vetten, handig hé!

Klop de boter luchtig en voeg beetje bij beetje de suiker toe.
Voeg 1 voor 1 de eieren aan het botermengsel toe en klop tot een luchtig geheel.
Schenk de Limoncello erbij en voeg de citroenrasp en citroensap toe.  Laat even mixen zodat het een samenhangend geheel wordt.
Zeef de bloem en bakpoeder boven de kom en klop het deeg luchtig.

Verdeel het beslag over de bakvorm…. en nu komt het! De vorm blijft perfect in vorm, zet niet uit…. whauw normaal krijg je dan van die rare uitgezette vormpjes maar deze niet deze blijft perfect!

Verbazing 2 je kunt de vorm zonder knoeien, gewoon oppakken hij blijft stevig. Jeetje waar was je al die tijd De Buyer bakvorm 😉

Zet de bakvorm in een voorverwarmde oven en bak ze in ongeveer 20-25 minuten gaar. Controleer met een saté prikker of ze gaar zijn.

Laten we gelijk verder gaan voor de roomtopping.

Giet de slagroom in een kom, voeg al kloppend de vanillesuiker aan de slagroom.  Voeg ook de 3 eetlepels suiker toe. Giet  de creme cassis bij het roommengsel en klop tot een mooie “spuitbare” massa.
Spatel de roomtopping in een spuitzak en leg hem in de koelkast.

Haal de Kleine Traktaties met limoncello uit de oven en laat ze afkoelen….proeven mag maar ze zijn zó veel lekkerder als ze zijn afgekoeld!

Als ze dan eindelijk koud gekeken zijn… 😉 spuit de roomtopping in een  streepje op het cakje  en garneer met bosbessen… je kunt er een beetje poedersuiker overheen strooien. (dat heb ik niet gedaan ik vond ze zonder  perfect)

Neem je mooiste koffie kop en maak een fantastische koffie, cappuccino of kies jouw  favoriete koffie … zet onder de kop en schotel  een groter bordje leg de Kleine Traktatie ernaast (het oog wil ook wat)….. en geniet!

Heb ik teveel gezegd…Kleine Traktatie met een grootse smaak!

En de bakvorm…whow zeg!

De Buyer bakvorm Moul'flex Orca Cool

 

 

 

 

 

Deze vorm is zo stevig dat hij niet uit gaat staan als je hem vult, oppakken is geen probleem hij is zo stevig dat dit zonder problemen gaat, echt waar!  Het cakje is overal gelijkmatig gebakken en gegaard, alles is hetzelfde (dat was met mijn andere vorm wel eens anders) dit komt door de metaaldeeltjes, ze geven een perfecte warmte geleiding…

Yep dit is absoluut een blijvertje wat een top vorm! Onder de indruk van deze prachtige vorm.

 


Limoncello cakje, Kleine traktatie, Gural ent terra servies Orca Cool

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Kersttafel 2021 zwart, goud en jade, Tafelstyling,

Kersttafel met Zwart met Goud

Kersttafel anno 2021 We werden onlangs door Showhome.nl geïnterviewd om onze visie te geven van dé kersttafel van 2021,  waar moet je op letten en

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Tafelstyling Summer Table

TIP 1…  Hoe begin ik? Ik zoek altijd naar het perfecte kleurenpalet, elke styling weer. Dit fantastische zomerse tafelkleed was het gewoon, de basis voor mijn kleurenpalet. Het

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.