Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven & verse basilicum.
Wat heb je nodig:
*Spaghetti (90-100g)
*Zwarte Olijven
*Parmigiano Reggiano geraspt
*extra Vierge olijfolie
*Tomaten, gemengd (150-200g)
*Klein teentje knoflook
*Bosje Basilicum
*Rode wijn azijn (1 eetlepel)
*Spekjes, dit zou je ook kunnen weglaten.
Bereidingswijze van Jamie’s salsa spaghetti met zwarte olijven & verse basilicum
Kook de spaghetti in een pan met gezouten water al dente , zoals aangegeven op de verpakking.
Bak de spekjes lekker krokant, zonder olie of boter in een koekenpan. (als ze klaar zijn leg ze dan op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.
Neem een grote plank je hebt ruimte nodig om alles fijn te snijden.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en sla de olijven plat. (dit is makkelijker voor als je zo meteen alles gaat klein snijden)
Pluk de blaadjes van de basilicum en houd er een paar apart voor later.
Strooi ze over de tomaatjes. En hussel alles doorelkaar.
Pel en hak de knoflook fijn, strooi dit ook weer op het “bergje” van de snijplank.
Hak nu alles met een koksmes door elkaar tot je een soort grove salsa hebt. Hmmmm!!
Voeg een flinke scheut olie, azijn en een snufje zeezout en zwarte peper toe.
Meng alles goed en hak je slasa voor een laatste keer.
Bewaar 1 soeplepel kookvocht. Giet de spaghetti af en laat goed uitlekken in een vergiet.
Schep de spaghetti in een grote kom, voeg de salsa erbij en een scheutje van het kookwater om het gerecht heerlijk smeuïg te maken, schep alles goed om.
Strooi er vlak voor serveren de apart gehouden blaadjes basilicum (scheur ze eventueel 1 keer door), de parmezaanse kaas en de spekjes erover.
Enjoy!