Gedekte Tafel met Blauw “Kersttafel”

Gedekte tafel met blauw, kersttafel, tafelstyling, serviesgoed

Gedekte Tafel Blauw

Een tafel helemaal in ton-sur-ton kleurenpallet.
Vaak wordt van ton-sur-ton gezegd dat het saai is maar ik wil jullie laten zien dat dat helemaal niet zo hoeft te zijn.

Wat betekent ton-sur-ton nou eigenlijk:

Tint op tint is de letterlijke vertaling. Wat we hier mee bedoelen is dat je verschillende tinten van 1 bepaalde kleur met elkaar combineert.

Je kunt deze stijl op alles toepassen, in je interieur, je kleding en ja! ook met je tafelstyling.

De regel van 60 – 30 – 10

Om je  gedekte tafel spannend te houden werk ik vaak met de 60-30-10 regel → dit is een leidraad die je helpt met het maken van keuzes.
Als je uitgaat van 1 kleur in dit geval blauw. kies vervolgens  een tint die lichter is en 1 die donkerder is dan je basis kleur dit zorgt voor een mooi kleurverloop in je ton-sur-ton styling.
Zorg voor genoeg contrast dit houd je kleurenpalet spannend.

Kies voor je basis bijv de lichtste tint dit is 60. Je 2de tint is normaal gesproken de middelste kleurtoon deze pas je voor 30% toe en de donkerste tint maar voor 10%.  Uiteraard kun je ook uitgaan van de donkerste kleur als basis. Het is een leidraad geen must!

Om een echte ton-sur-ton styling te creëren  zijn de drie kleuren allemaal in eenzelfde kleur maar verschillen met 1 tint verschil.

Voeg iets extra’s toe

Mijn uitgangspunt of basis kleur is het blauwe kopje, de borden en accessoires zijn gekozen in dezelfde kleur maar dan met een tint verschillend.
Door er iets extra’s aan toe te voegen creëer je een complete & harmonieuze look.

Hoe bepaal je die extra kleur?

Kijk goed naar je gekozen items. Het servies heeft bruine randjes dat weer mooi matcht met hout. In het “houtpallet”  zit ook de champagnekleur ( het bestek) waardoor dit mooi blend met de styling. 
Het goud valt niet op, is niet schreeuwerig aanwezig maar je ziet het wel.

Zwart geeft diepte en past bij heel veel kleurencombi’s omdat het neutraal is. Het voegt iets toe maar neemt niet de aandacht weg van je basis.
Zorg wel dat je het subtiel toepast want anders neem zwart het wel over.

Gedekte Tafel Blauw, servies, styling, kersttafel.

Styling

Deze keer geen tafelkleed maar gewoon de tafel! Waarom, omdat dit kleurenpallet dit toelaat. Het hout staat prachtig bij het gekozen kleurenpalet en alle items.  Vind je die keuze moeilijk kijk dan goed naar je servies en items zet alles  op tafel en kijk of je items eruit springen of wegvallen op tafel (je tafel blijft dan de aanwezige factor)

Start met een groot onderbord. Marc maakt deze op maat en op kleur.
Zet je borden op elkaar Hoofdgerecht, Tussengerecht. Voorgerecht, Amuse.

Nu komt het aller leukste… Stylen!

Leg je servet (of mijn favoriet, een lap stof geknipt in servetmaat,  perfect passend in het keurenpalet) onder het voorgerecht bordje.
Neem je servet in een punt en leg hem neer, niet perfect maar zoals hij valt. Sommige dingen hoeven niet perfect te zijn.
Als je een dessert bestek hebt leg het dan niet traditioneel naast je bord maar leg het op het houten schaaltje. Lekker anders want dat is je gedekte tafel ook.
Het kopje waar ik vaak een soepje in serveer, style ik met een kerstbal & een kersthanger , een takje groen staat ook heel mooi.
Naast alle borden zet ik rechts een klein bordje, side dish genaamd, Dit bordje wordt gebruikt voor brood en olie op te dippen.
Ik leg er altijd mijn bestek op gewoon omdat het er tof uitziet!

Leg een aantal kerstballen op tafel, kies ze in je keurenpallet. Ik ging voor touw want zo vragen ze niet de aandacht want die moet uitgaan naar het servies. De kerstboompjes staan in bruinige potjes om dezelfde reden als de kerstballen, niet teveel opvallen.  De kerstboom kaars heeft een vergrijsd blauwe kleur
De zwarte vaas en de te gekke “miereneter” kandelaar  staan in het midden. Ze zijn zo leuk op tafel, beetje anders dat maakt het net weer ff anders,
De droogbloemen kun je vervangen door kerstgroen, de fragile droogbloemen zijn erg tof en koos dan ook voor niet traditioneel.

Nu ben ik heel erg benieuwd of jij ook een ton-sur-ton gedekte tafel gaat maken?
Welke kleur zou je dan kiezen?

Leuk als je foto’s met ons deelt!
Gebruik de #hipgedekt op instagram of tag ons @hiptafelen op facebook.

Klik hier en ontdek alle items van deze styling.

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Inhoud

Andere berichten

Kersttafel 2021 zwart, goud en jade, Tafelstyling,

Kersttafel met Zwart met Goud

Kersttafel anno 2021 We werden onlangs door Showhome.nl geïnterviewd om onze visie te geven van dé kersttafel van 2021,  waar moet je op letten en

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Tafelstyling Summer Table

TIP 1…  Hoe begin ik? Ik zoek altijd naar het perfecte kleurenpalet, elke styling weer. Dit fantastische zomerse tafelkleed was het gewoon, de basis voor mijn kleurenpalet. Het

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.