Frittata met groene asperges

Frittata Groene Asperges Dille Pan Oven Hip Tafelen 2a

Frittata met groene asperges!

Wat heb je nodig voor deze Frittata met groene asperges:

Munt (15g)
Platte Peterselie (20g)
Dille (15g)
500g groene asperges
250g tuinerwten (diepvries)
100g Parmezaanse kaas
8 eieren
5 el extra vierge olijfolie
2 bosjes radijs
1 tl dijonmosterd
1 el rode wijnazijn
halve zoete appel
Sla, kies eens voor andijvie!

Verwarm de oven voor op 180 °C

Leg alles klaar voor de Frittata met groene asperges dat werkt een stukje relaxter…

Pluk de blaadjes van de munt en peterselie, verwijder de dikke steeltjes van de dille, gebruik een kruidenschaar of snijd ze met een mes  fijn.
Verwijder de harde uiteindes van de asperges en snijd de asperges schuin, in stukken van 5 cm.

Ontdooi de erwtjes in een kom met warm water, giet ze af en laat goed uitlekken.
Schaaf 1/3 van de kaas met een dunschiller in grove schilfers en rasp de rest.

Klop de eieren los in een kom en voeg de geraspte kaas en 2/3 van de fijn gesneden/ geknipte kruiden toe. Breng vervolgens op smaak met peper en zout.

Verhit 3 el olie in een ovenbestendige koekenpan  en roerbak de asperges 2-3 minuten.
Voeg de erwten en het eimengsel toe. Roer de groenten goed om en verdeel alles mooi over de bodem van de pan, bak 2 minuten op middelhoog vuur.
Neem de pan van het vuur en zet deze in het midden van een voorverwarmde oven. Bak de frittata in ongeveer 20 minuten gaar.

Let’s make a salad…;-)

Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten en snij de andijvie in dunne reepjes.
Gebruik voor de appel een mandoline zodat je flinterdunne plakjes kunt snijden. Het ziet er ook nog eens geweldig uit.

Meng de mosterd met de wijnazijn en de rest van de olie, breng op smaak met peper en zout.
Voeg de overige fijngesneden kruiden toe en hussel de dressing door de sla.

Haal de Frittata uit de oven en bestrooi met de schilfers van Parmezaanse kaas.

Wij serveerden de frittata op een tof gekleurd bord.. waar serveer jij jou frittata op?

Smakelijk!!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.