Caramel Salted Cake met Tony Chocolonely chocolade.
Thnx Vertruffelijk.NL voor het recept 😉
Dit heb je nodig voor de Caramel Salted Cake…
125 g bloem
25 g maïzena
1 reep Tony Chocolonely caramel zeezout, in grove stukjes
150 g roomboter
125 g suiker
1 theelepel bakpoeder
2 eieren
snufje zout
Amandel snippers
halve tablet Pure chocolade 85% of meer
…En we gaan beginnen aan de Caramel Salted Cake met Tony Chocolonely!
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet de cakevorm in.
Snij de boter in blokjes en doe in de beslagkom voeg de suiker toe en klop tot een mooie romige massa. (je zou de boter kort in de voorverwarmde oven kunnen zetten zo wordt hij iets smeuïger)
Voeg het snufje zout toe en meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Doe dit niet te snel achter elkaar wacht tot het eerste ei helemaal is opgenomen.
Meng en zeef de droge ingrediënten bij elkaar (bloem, maizena, bakpoeder)
Voeg dit beetje bij beetje toe en mix tot een mooi vast cakebeslag.
Nu mag je helemaal los gaan met de chocolade… hak hem in stukjes.
Verdeel de chocolade over het beslag en schep eronder.
Bak de cake in 50-60 minuten gaar. Test de gaarheid met een satéprikker omdat de cake vrij vast is en wij niet willen dat als je de cake eruit haalt niet gaar blijkt te zijn!
Laat de cake afkoelen op een taartrooster in de vorm. Haal na ongeveer een half uurtje de cake uit de vorm.
Smelt ondertussen de pure chocolade van een mooie kwaliteit au bain marie.
Giet de chocolade over de lauwe cake en besprenkel met de amandel snippers, laat verder afkoelen.
En dan nu het moment suprême….het proeven van de Caramel Salted Cake met een kopje koffie of thee!