Kruiden Tip….. Vadouvan
Ben je al bekend met dit heerlijke kruiden mengsel?
Ik mocht het heerlijke Vadouvan mengsel van @Green_Gypsy testen. Mocht je interesse hebben in Vadouvan of andere kruiden check dan haar facebook en laat je verrassen door de fantastische kruiden en specerijen mengsels.
Vadouvan is een Zuid- indiase niet gemalen kruidenmengsel met Franse invloeden.
Deze grove specerijenmix is een combinatie van traditionele Indiase smaakmakers zoals kerrie, komijn, kurkuma, fenergriek, mosterdzaad en de Franse invloeden in dit kruidenmengsel zijn uien, sjalot en knoflook.
Groenten, vlees , soep maar zelfs in je eigen gemaakte mayo wordt Vadouvan een hit!
Kruidenboter maak je in een handomdraai met Vadouvan .
Het is zo’n makkelijk mengsel dat je eigenlijk niks fout kan doen.
Dit recept kwam ik tegen op mijn vadouvan zoektocht…..en was aangenaam verrast door zijn eenvoud.
Schep 1 eetlepel vadouvan in een potje en giet er extra vergine olijfolie op en laat 1 dag trekken.
Kook kruimige aardappelen in de schil.
Laat ze even uitdampen en breek ze open (met schil zo lekker!)
Druppel een beetje van de vadouvan olie op de aardappels en strooi er wat zeezout over.
Deze heerlijk geurende olie ruikt zo lekker!
Gebruik een kruimige aardappel zodat de olie goed door de aardappel wordt opgenomen en een
kruimige aardappel valt in je mond snel uiteen, zodat de vadouvan-olie zich goed door de mond verspreid.
Probeer het eens uit!
Recept: Marlies Batelaan