Overheerlijke Varkensrollade met een nog lekkerdere Saus!
Bron: Wendy & Jeroen
Ingrediënten:
Varkensrollade, ongeveer 500g
2 Wortels
2 Stengels bleekselderij
1 Ui
2 Teentjes knoflook
Takje verse rozemarijn
Bosje basilicum
3 of 4 Tomaten
Boter
Olijfolie
375ml Rode wijn
150ml Vleesbouillon
2 Kruidnagels
1 Kaneelstokje
1 Laurierblaadje
1 Eetlepel honing
We gaan beginnen!
Dep de Rollade droog en wrijf hem in met peper en zout (ik heb keltisch zeezout gebruikt)
Maak de wortel en bleekselderij schoon en snij in blokjes.
Snipper de knoflook en de ui.
Ris de blaadjes van het rozemarijn takje.
Snijd de blaadjes én takjes van de basilicum fijn. Bewaar een paar blaadjes voor te garneren.
Snij de tomaat in blokjes (hoeft niet ontveld te worden)
Verwarm een gietijzeren pan met een beetje olie en boter.
Bak de rollade rondom bruin. Haal vervolgens uit de pan
Voeg bij het braadvet een beetje olie, verwarm en voeg tomaat, bleekselderij, basilicum, ui, kaneel, laurier, kruidnagel en knoflook toe. Bak de groenten kort aan. Wel af en toe omscheppen 😉
Leg de rollade bij al die heerlijk geurende groenten en voeg nu de wijn en bouillon toe. Schud even met de pan zodat alles zich goed verdeeld.
Stoof het vlees in ca 50 minuten heerlijk mals ( 10 min per 100g is de regel die ik meestal aanhoud)
Draai wel het vuur lager zodat de saus een beetje prutteld.
Draai het vlees regelmatig, of overgiet met de saus.
Bijna we zijn er bijna…
Haal het vlees uit de pan en leg op een verwarmd bord en dek af met alu-folie (je kunt het bord verwarmen in de oven. Pas op de je niet eerst de oven verwarmd en dan pas het bord erin zet, porselein heeft hier toch echt moeite mee…..Dus bord in de oven zetten en dan pas de oven aanzetten 75°C is echt warm genoeg!)
Zeef de saus of gebruik een passe vite (hiermee wordt de smaak van de saus nog intenser.) Helaas mag je de groenten weggooien, jammer maar het is niet anders.
Kook de saus even in (ongeveer 5c-10 minuten) Breng op smaak met peper-zout én 1 eetlepel honing…..oh jummmmie.
Verwijder het touw van de rollade en snij mooie plakken.
Kies een mooi bord want mooi eten verdiend een mooi bord!
Wij hebben gekozen voor gekookte aardappels en spruiten met een paar verdwaalde wortels van de saus…tja het oog wil ook wat toch!
Vertel je ons wat je ervan vond?
Thanks voor dit overheerlijke recept…
Wij hebben een paar kleine aanpassingen gedaan.
Bewaren
Bewaren