Varkenshaas met honing-mosterd saus

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Varkenshaas met honing-mosterd saus!

Bron: helaas weet ik dat niet meer (sorry 😐 )


Ingrediënten:

2 Varkenshaasjes, 250 à 300 g
4 Plakjes rauwe ham
2 Appels, jona gold
2 eetlepels Honing*
½ eetlepel Grove mosterd*

1 eetlepel Balsamicoazijn*
Rozemarijn, 2 takjes
Tijm, een paar takjes
Peper en keltisch zeezout


Voorbereiding:

Haal  de varkenshaas  een half uurtje voor bereiding uit de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Vet een braadbak in.

Bereidingswijze:

Meng de marinade in een RVS kom, honing, balsamicoazijn en mosterd. Roer even goed door.
*Wij hebben de marinade verdubbeld. Het originele recept was zoals in de ingrediënten lijst opgenomen. Wij vonden dit wat aan de “magere kant” dus verdubbelen maar en straks genieten van een heerlijke saus bij het varkenshaasje.

Wrijf de varkenshaas in met peper en keltisch zeezout. Bestrijk het vlees met de helft van de marinade, wikkel de ham om het vlees en leg in het midden van de ingevette braadbak.

Schil de appels, snijd ze in 8 partjes en dompel ze in de overgebleven marinade. Schik ze rond het vlees, leg de tijm en rozemarijn op en langs het vlees.

Bak het vlees in 30 minuten (in een voorverwarmde oven) mooi bruin.
Wij hebben gebruik gemaakt van een Kern Thermometer, je kunt hiermee de kerntemperatuur van het vlees perfect instellen.
Mooi gegaard vlees precies zoals jij het wil!
Wij hebben de kerntemperatuur meter ingesteld op 60°C

Haal het vlees uit de braadbak en laat een minuutje of 7 rusten onder alu-folie.

Serveer er eens spruiten, aardappelen, champignons en een ui bij.
Kook de spruiten beetgaar.
Kook de aardappels beetgaar.
Halveer de champignons
Snij de ui in ringen.

Wok de ui tot deze glazig is, voeg de champignons toe en bak kort mee. Voeg nu de spruiten en aardappels toe. Proef of alles gaar is (de een vindt gaar-gaar lekker de ander houdt meer van beetgaar) voeg een scheutje sojasaus toe en wok even op hoog vuur.

Ja…. en nu smullen maar!

Varkenshaas in honing mosterd saus gural-ent-varkenshaas-honing-mosterd-saus-de-kookplaneet-by-orca-cool-2wp Varkenshaas met honing mosterdsaus

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.