Vanillecake met Bosbessen voor de liefhebber.

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert
Vanillecake met Bosbessen…
Vanillecake met bosbessen orca cool
 
Wat heb je nodig voor deze Yummie Vanillecake met Bosbessen…

250 g roomboter op kamertemperatuur
250 g suiker, fijne suiker
5 eieren , biologisch
250 g zelfrijzend bakmeel
1 vanillestokje
50 g amandelschaafsel
Poedersuiker om te bestuiven

Verwarm je oven voor op 180°C
Vet een bakvorm in.

Leg de bevroren bosbessen in een ovenschaaltje en laat ze 7-10 minuten  “drogen” in de oven
Mix de boter met suiker tot een gladde massa.
Zeef het bakmeel en voeg beetje bij beetje toe.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het volgende ei toevoegen tot het ei helemaal is opgenomen. Mix tot een glad, luchtig beslag.

Snij het vanillestokje in en haal de zaadjes eruit. Voeg toe aan het beslag en mix erdoor.

Bestrooi de tulband met de amandelschaal en verdeel door de tulband rond te draaien. Schep de helft van het beslag in de vorm, verdeel de bosbessen erover en schep het overige beslag erop.

Bak de cake in 50-60 minuten bruin en gaar.
haal uit de oven en zet de vorm op een taartrooster. Laat de cake een half uurtje afkoelen en haal uit de vorm.

Bestuif de cake met poedersuiker….en enjoy♥

Perfect voor bij de koffie of thee maar je kunt er ook een nagerechtje van maken door er een bolletje ijs en een toefje slagroom bij te serveren.


Vanillecake met bosbessen orca cool Vanillecake met bosbessen orca cool

Vanillecake met bosbessen Orca Cool

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.