Vanillecake met Bosbessen…
Wat heb je nodig voor deze Yummie Vanillecake met Bosbessen…
250 g roomboter op kamertemperatuur
250 g suiker, fijne suiker
5 eieren , biologisch
250 g zelfrijzend bakmeel
1 vanillestokje
50 g amandelschaafsel
Poedersuiker om te bestuiven
Verwarm je oven voor op 180°C
Vet een bakvorm in.
Leg de bevroren bosbessen in een ovenschaaltje en laat ze 7-10 minuten “drogen” in de oven
Mix de boter met suiker tot een gladde massa.
Zeef het bakmeel en voeg beetje bij beetje toe.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Wacht met het volgende ei toevoegen tot het ei helemaal is opgenomen. Mix tot een glad, luchtig beslag.
Snij het vanillestokje in en haal de zaadjes eruit. Voeg toe aan het beslag en mix erdoor.
Bestrooi de tulband met de amandelschaal en verdeel door de tulband rond te draaien. Schep de helft van het beslag in de vorm, verdeel de bosbessen erover en schep het overige beslag erop.
Bak de cake in 50-60 minuten bruin en gaar.
haal uit de oven en zet de vorm op een taartrooster. Laat de cake een half uurtje afkoelen en haal uit de vorm.
Bestuif de cake met poedersuiker….en enjoy♥
Perfect voor bij de koffie of thee maar je kunt er ook een nagerechtje van maken door er een bolletje ijs en een toefje slagroom bij te serveren.