Dit Stoofpotje kan nog net. De avonden zijn nog niet zwoel, het is eerder nog “lekker op de bank met een dikke trui” weer.
Onlangs heb ik dit gerecht nog gemaakt. Er kwam die middag van alles aanwaaien en iedereen bleef plakken, ze aten allemaal een hapje mee. Super gezellig zo’n onverwacht etentje.
Voor iedereen die het recept graag wilde hebben en natuurlijk voor iedereen die het wil uit proberen.
Hier komt ie dan …….Kip in Witte Wijn Stoofpotje.
Wat heb je nodig:
*Kip
*3 takjes verse tijm
*500 g in blokjes gesneden , ontvelde en ontbeende kippendijen
*5 dl witte wijn
*2 stengels bleekselderij
*2 middelgrote uien
*2 Wortels
*Olijfolie
*1 volle eetlepel bloem
*1 blikje tomatenstukjes van 400 g
*zeezout en zwarte peper
Ik heb er zelf nog tabasco en pikante paprika kruiden bij gedaan
Normaal gesproken doe je het vlees eerst aanbraden maar dat is niet nodig volgens “Jamie”.
Verwarm de oven voor op 200°C .
Snijd de uiteinden van de bleekselderij en hak ze in grove stukken.
Pel en hak de uien.
Schil de wortels, snijd ze in de lengte doormidden en hak ze in grove stukken.
Zet een braadpan op matig vuur.
Doe alle groenten en de tijm met 2 scheuten olijfolie in de pan en laat 10 minuten bakken.
Doe dan het vlees en de bloem erbij.
Giet de drank ,langs de rand van de pan, erbij samen met de tomatenstukjes.
Roer alles goed door elkaar en doe er een theelepel zeezout en een paar draaien peper uit de molen bij.
Breng alles aan de kook, leg de deksel op de pan en laat gedurende 1½ uur op het vuur stoven.
Haal de deksel het laatste ½ uur van de pan.
Het vlees moet uiteindelijk heerlijk mals zijn.
Vergeet niet voor het serveren de tijm uit de pan te vissen.
Proef of er nog wat zout en peper bij moet.
Ik hoop dat jullie het ook lekker vinden. 😉 Wij hadden een super gezellige avond en dat zo heel onverwacht met een “hoop” extra eters.
Smakelijk eten!
Dit gerecht is van “Jamie Oliver” uit het boek Kookrevolutie.