Stoofpot met Pompoen uit eigen tuin en mals gebakken varkenshaas….
Pompoen een heerlijke groente!
In deze tijd van het jaar gebruik ik heel vaak pompoen in de gerechten.
koken met de seizoenen want dan smaakt alles op z’n best.
Wat heb je nodig voor deze stoofpot:
1-2 uien (in grove stukken)
1 Pompoen (schoongemaakt en in grote stukken)
150 gram zoete aardappels (in stukken, met schil)
2 rode paprika’s (in stukken)
1/2 courgette (in stukken)
1 rode peper (fijn gesneden)
4 stevige tomaten (in parten)
Zout & peper
Verse Koriander (fijngehakt)
2 laurierblaadjes
2 laurierblaadjes
200 ml Kippenbouillon
Wat heb je nodig om het vlees op smaak te brengen:
Varkenshaas
peper & zout
peper & zout
Mosterd
Bruine suiker
Verwarm de oven voor op 160°C
Dep het vlees droog en kruid met peper & zout.
Bak het vlees rondom bruin.
Neem de varkenshaas uit de pan en wrijf de varkenshaas rondom in met mosterd, je mag royaal zijn!
Bestrooi of rol de varkenshaas door de bruine suiker. Ja echt bruine suiker, je zult verstelt staan…
Schenk het braadvet in de braadslee, voeg nog enkele klontjes echte boter toe. Leg het vlees in de braadslee.
Bestrooi of rol de varkenshaas door de bruine suiker. Ja echt bruine suiker, je zult verstelt staan…
Schenk het braadvet in de braadslee, voeg nog enkele klontjes echte boter toe. Leg het vlees in de braadslee.
Stel de kerntemperatuurmeter in op 61°C, heb je geen kerntemperatuurmeter ga dan uit van zo’n 10 minuten per 100 gram.
Zet de braadslee in de oven…pffff geduld hebben lastig hé!
Zet de braadslee in de oven…pffff geduld hebben lastig hé!
Nu is de pompoen aan de beurt…
Neem een “ruime” pan en verhit een flinke scheut olijfolie.
Voeg de uien toe en roerbak ze glazig. Voeg de pompoen (zo verbaasd dat deze uit eigen tuin komt) en aardappelen toe, schep even goed om. Roerbak ze kort mee.
Schep nu de paprika, courgette, laurierblaadjes bij de pompoen en schep om. Voeg de tomaten en de rode peper toe, schep weer om.
Om de stoofpot iets smeuïger te maken kun je er 200 ml kippenbouillon bij schenken.
Voeg de uien toe en roerbak ze glazig. Voeg de pompoen (zo verbaasd dat deze uit eigen tuin komt) en aardappelen toe, schep even goed om. Roerbak ze kort mee.
Schep nu de paprika, courgette, laurierblaadjes bij de pompoen en schep om. Voeg de tomaten en de rode peper toe, schep weer om.
Om de stoofpot iets smeuïger te maken kun je er 200 ml kippenbouillon bij schenken.
Zet het vuur laag en stoof in 20-30 minuten gaar.
(controleer of de pompoen gaar is)
Serveer er rijst of een lekker knapperig brood bij… beiden lekker 😉
Een frisse salade zou ook niet misstaan.
(controleer of de pompoen gaar is)
Serveer er rijst of een lekker knapperig brood bij… beiden lekker 😉
Een frisse salade zou ook niet misstaan.
Wij serveerden het gerecht in een pastabord. Als je er een iets groter bord onderzet krijg je een mooie tafelstyling!
Zoek je een tof pastabord, kijk dan eens hier.
De keuze is reuze.