Spaghetti met tomaatjes, courgette en grana pandano!
Makkelijk, lekker dus waarom zou je het niet proberen…!
Wat heb je nodig:
Volkoren spaghetti
200g Trostomaten
1 Courgette
Balsamicoazijn
1 Sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
Bosje verse basilicum
1,5 theelepel oregano
100g Grana Pandano, geraspt
Handje pijnboompitjes
Peper uit de molen
Zout, zeezout
Extra vierge olijfolie
125g Spekjes (zelf gemaakte gehaktballen zijn ook erg lekker 😉 )
Laten we snel beginnen met deze heerlijke Pasta!
Verwarm de oven voor op 200°C
Breng in een ruime pan water met een snufje zout aan de kook.
Haal de tomaten van de tros (mocht je gewone tomaten hebben snijd ze dan in de helft)
Snijd de courgette in blokjes.
Doe tomaat en courgette in een ovenschaal breng op smaak met peper en zout en besprenkel met balsamicoazijn. Hussel om.
Zet in de voorverwarmde oven en bak in ca 15 minuten gaar.
Kook de spaghetti zoals aangeven op de verpakking.
Rooster in een wok de pijnboompitjes (zonder olie)
Bak het spek in een koekenpan, voeg geen vetstof toe, tot ze lekker knapperig zijn. Haal uit de pan en dep droog met keukenpapier.
Verhit een scheutje olie in de wok en voeg het gesnipperde sjalotje en de geperste knoflook toe bak glazig.
Voeg de oregano toe en bak even mee.
Schep de spaghetti bij het uien mengsel en voeg een gedeelte van de grana pandano toe, schep om.
Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
Zet het vuur laag en schep alles uit de ovenschaal, inclusief saus, bij de spaghetti.
Snijd de basilicum in reepjes en voeg de helft bij de spaghetti en schep om.
Haal de wok van het vuur, schep de pasta in een mooie bowl en werk af met de pijnboompitjes, basilicum, spekjes en grana pandano.
Laat het smaken!
Serveer je Spaghetti in een mooie pastabowl. Het ziet er gelijk feestelijk uit. Wij gebruikten het mooie Authentic Aqua pastabord → klik hier