Knapperige Zalmtaartjes

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Recept: Knapperige Zalmtaartje

 

Zalmtaartje

 

 

 

Makkelijk te maken waardoor het  verrassend snel klaar is én ook nog eens erg lekker.
Maak er een hip Lunchgerechtje van of maak ze kleiner en serveer ze als amuse.

Serveertip!
Haal het zalmtaartje niet uit het bakvormpje (wij hebben een 11 cm vormpje gebruikt) zet het op een leuk plankje met een hip servetje. Geen gedoe met eruit halen, gewoon lekker stoer.


Wat heb je nodig voor  4 stuks:
Filodeeg, diepvries (ontdooit het deeg onder een vochtige theedoek)
2 Zalmfilets, zonder huid
3 tl kappertjes, grof gehakt
4 half-zongedroogde tomaten in pot
1 pluk rucola, fijngehakt
2 volle el mascarpone
zeezout, peper

Verwarm de oven voor op 200°C
Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie.
Snijd ze in vieren.
Bekleed de vormpjes met 3 velletjes, het deeg moet ruim overhangen om straks de over de vulling te vouwen.

Snijd de zalmfilets in kleine blokjes.
meng de zalmblokjes met de kappertjes, de tomaatjes en de rucola door de mascarpone.
Voeg zeezout en peper  naar smaak toe.
verdeel de vulling over de vormpjes. Leg op het midden een klein stukje filodeeg en sla het overhangende deeg hier rommelig over terug.
Bak de zalmtaartjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant.

Bron: Heel Holland Bakt

Kijk hoe leuk het eruit ziet!

Zalmtaartje

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.