Recept: Knapperige Zalmtaartje
Makkelijk te maken waardoor het verrassend snel klaar is én ook nog eens erg lekker.
Maak er een hip Lunchgerechtje van of maak ze kleiner en serveer ze als amuse.
Serveertip!
Haal het zalmtaartje niet uit het bakvormpje (wij hebben een 11 cm vormpje gebruikt) zet het op een leuk plankje met een hip servetje. Geen gedoe met eruit halen, gewoon lekker stoer.
Wat heb je nodig voor 4 stuks:
Filodeeg, diepvries (ontdooit het deeg onder een vochtige theedoek)
2 Zalmfilets, zonder huid
3 tl kappertjes, grof gehakt
4 half-zongedroogde tomaten in pot
1 pluk rucola, fijngehakt
2 volle el mascarpone
zeezout, peper
Verwarm de oven voor op 200°C
Bestrijk de vellen filodeeg dun met olijfolie.
Snijd ze in vieren.
Bekleed de vormpjes met 3 velletjes, het deeg moet ruim overhangen om straks de over de vulling te vouwen.
Snijd de zalmfilets in kleine blokjes.
meng de zalmblokjes met de kappertjes, de tomaatjes en de rucola door de mascarpone.
Voeg zeezout en peper naar smaak toe.
verdeel de vulling over de vormpjes. Leg op het midden een klein stukje filodeeg en sla het overhangende deeg hier rommelig over terug.
Bak de zalmtaartjes in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en krokant.
Bron: Heel Holland Bakt
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren