Gehaktballetjes met gember gegaard in bouillon.

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Gehaktballetjes met gember gegaard in bouillon…
Gehaktballetjes met gember gegaard in bouillon

Recept van Pascalle Naessens.

 

Ik zag haar een tijdje geleden voorbij komen op tv…..en mijn interesse werd gewekt door de pure eenvoud van haar gerechten.
Op zoek naar een recept van Pascale kwam ik deze gehaktballetjes gegaard in bouillon tegen… dit stond die avond dan ook op het programma!

Wat heb je nodig voor deze  Gehaktballetjes met gember gegaard in bouillon….
2 lange rode paprika’s

2-3 lente-uitjes|
8 -9 eetlepels sojasaus
500g gehakt (ik maakte dit recept met rundergehakt)
2 knoflookteentjes
4 cm verse gember
1 bosje koriander
1 ui (deze heb ik toegevoegd omdat ik nog iets miste in het recept)

Let’s start!

Schil de ui en snijd de helft in ringen en de andere helft snipper je fijn.
Snipper de knoflook  fijn, schil de gember en snij fijn.
Hak de koriander fijn.
Meng het gesnipperde uitje, knoflook, gember en koriander onder het gehakt en kruid met flink wat peper en een beetje zout (beetje chilipoeder is ook erg lekker voor als je van een beetje pit houdt).
Rol balletjes van het gehakt.

Verwijder de zaadlijsten  uit de paprika en snij ze in dunne ringetjes.
Voeg een flinke scheut olijfolie in een pan breng op temperatuur en stoof hierin de paprika en de halve ui in ringen gaar

Voeg 700 milliliter water en de sojasaus toe.
Kruid met peper.
Ben zuinig met zout want de sojasaus is al zout en teveel is nou ook weer niet lekker.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe draai het vuur lager en laat de balletjes  rustig koken tot het gehakt gaar is.

Snijd intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon.
Wij aten bij de gehaktballetjes met bouillon, rijstnoedels…hmmm!
Genoten van de pure smaken zonder pakjes en zakjes.

Gehaktballetjes met gember gegaard in bouillon.



 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.