Barbecuen

Summer table, tafel styling, gedekte tafel, stylst, exepert

Heerlijk Barbecuen, het zonnetje schijnt de tafel is mooi gedekt, barbecue staat aan we kunnen niet wachten om te beginnen…….

 

kabonade met bier

Karbonade met bier

Boodschappenlijstje:

  • ½ flesje bruin bier
  • 2 Tenen knoflook, geperst
  • 1 el gedroogde dragon
  • 5 el witte balsamicoazijn
  • 1 rode ui in ringen
  • 4 haaskarbonades
  • Olie om te bestrijken
  • Barbecue

 Voorbereiding:

Meng in een schaal het bier met de geperste knoflook, de dragon en de helft van de rode ui en azijn.
Laat de haaskarbonades in deze marinade minimaal 1uur in een afgedekte schaal in de koelkast staan.
Haal de rest van de uienringen los boven een kom, schenk de rest van de azijn erover en laat afgedekt in de koelkast marineren (hierdoor wordt de uiensmaak milder).

Grillen:

Neem de karbonades uit de marinade en bestrijk ze met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant bruin en gaar.
bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de karbonades gegarneerd met wat gemarineerde uienringen.

 

Dit gerecht is voor 4 personen
Het voorbereiden duurt ca.10 minuten
De wachttijd bedraagt ca. 1 uur
Het grillen op de barbecue ca. 15 minuten

En het opeten duurt………te kort!

romatomaten met munt

Heerlijk met Gegrilde  Romatomaten en Munt.

Boodschappenlijstje:

  • 12 romatomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 el verse munt, fijn geknipt
  • 2 el olijfolie
  • Grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Aluminium grilltopper en aluminiumfolie voor af te dekken

 

Bereiden:

Snijd de tomaten overlangs doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven in een schaal  verdeel de knoflook en de munt erover. Besprenkel met de olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.

Grillen:

Leg de tomaten op de bolle kant op een ingevet rooster of grilltopper. Gril ze 2-3 minuten boven heet vuur. Schuif ze naar een minder heet deel van de barbecue en dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie. Rooster nog ca. 5 minuten tot de tomaten zacht en warm maar nog wel stevig zijn.

 

Aantal personen 4
Bereiden ca. 10 minuten
Grillen ca. 10 minuten

Lekker koel glaasje rosé…….

Recepten afkomstig van Internet en uit een kookboek.

Bewaren

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Cake met whisky en appeltjes, Makkelijk te maken recept en toch een luxe cake op tafel. Appel, krenten, noten, whisky en ganache

Cake met whisky en appeltjes

Wij zijn gek op een heerlijk stukje cake, jij ook? Een recept waarmee je snel iets lekkers op tafel tovert.Het recept is makkelijk aan te

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.