Heerlijk Barbecuen, het zonnetje schijnt de tafel is mooi gedekt, barbecue staat aan we kunnen niet wachten om te beginnen…….
Karbonade met bier
Boodschappenlijstje:
- ½ flesje bruin bier
- 2 Tenen knoflook, geperst
- 1 el gedroogde dragon
- 5 el witte balsamicoazijn
- 1 rode ui in ringen
- 4 haaskarbonades
- Olie om te bestrijken
- Barbecue
Voorbereiding:
Meng in een schaal het bier met de geperste knoflook, de dragon en de helft van de rode ui en azijn.
Laat de haaskarbonades in deze marinade minimaal 1uur in een afgedekte schaal in de koelkast staan.
Haal de rest van de uienringen los boven een kom, schenk de rest van de azijn erover en laat afgedekt in de koelkast marineren (hierdoor wordt de uiensmaak milder).
Grillen:
Neem de karbonades uit de marinade en bestrijk ze met olie. Leg de karbonades op een ingevet rooster boven matig heet vuur en gril ze in ca. 7 minuten per kant bruin en gaar.
bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de karbonades gegarneerd met wat gemarineerde uienringen.
Dit gerecht is voor 4 personen
Het voorbereiden duurt ca.10 minuten
De wachttijd bedraagt ca. 1 uur
Het grillen op de barbecue ca. 15 minuten
En het opeten duurt………te kort!
Heerlijk met Gegrilde Romatomaten en Munt.
Boodschappenlijstje:
- 12 romatomaten
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 el verse munt, fijn geknipt
- 2 el olijfolie
- Grof zeezout
- Versgemalen zwarte peper
- Aluminium grilltopper en aluminiumfolie voor af te dekken
Bereiden:
Snijd de tomaten overlangs doormidden en leg ze met het snijvlak naar boven in een schaal verdeel de knoflook en de munt erover. Besprenkel met de olijfolie en voeg zout en peper naar smaak toe.
Grillen:
Leg de tomaten op de bolle kant op een ingevet rooster of grilltopper. Gril ze 2-3 minuten boven heet vuur. Schuif ze naar een minder heet deel van de barbecue en dek ze losjes af met een stuk aluminiumfolie. Rooster nog ca. 5 minuten tot de tomaten zacht en warm maar nog wel stevig zijn.
Aantal personen 4
Bereiden ca. 10 minuten
Grillen ca. 10 minuten
Lekker koel glaasje rosé…….
Recepten afkomstig van Internet en uit een kookboek.
Bewaren