Gehaktballetjes met gember gegaard in bouillon…
Recept van Pascalle Naessens.
Ik zag haar een tijdje geleden voorbij komen op tv…..en mijn interesse werd gewekt door de pure eenvoud van haar gerechten.
Op zoek naar een recept van Pascale kwam ik deze gehaktballetjes gegaard in bouillon tegen… dit stond die avond dan ook op het programma!
2 lange rode paprika’s
2-3 lente-uitjes|
8 -9 eetlepels sojasaus
500g gehakt (ik maakte dit recept met rundergehakt)
2 knoflookteentjes
4 cm verse gember
1 bosje koriander
1 ui (deze heb ik toegevoegd omdat ik nog iets miste in het recept)
Let’s start!
Schil de ui en snijd de helft in ringen en de andere helft snipper je fijn.
Snipper de knoflook fijn, schil de gember en snij fijn.
Hak de koriander fijn.
Meng het gesnipperde uitje, knoflook, gember en koriander onder het gehakt en kruid met flink wat peper en een beetje zout (beetje chilipoeder is ook erg lekker voor als je van een beetje pit houdt).
Rol balletjes van het gehakt.
Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij ze in dunne ringetjes.
Voeg een flinke scheut olijfolie in een pan breng op temperatuur en stoof hierin de paprika en de halve ui in ringen gaar
Voeg 700 milliliter water en de sojasaus toe.
Kruid met peper.
Ben zuinig met zout want de sojasaus is al zout en teveel is nou ook weer niet lekker.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de gehaktballetjes toe draai het vuur lager en laat de balletjes rustig koken tot het gehakt gaar is.
Snijd intussen de lente-uitjes diagonaal door en strooi deze net voor het opdienen over de bouillon.
Wij aten bij de gehaktballetjes met bouillon, rijstnoedels…hmmm!
Genoten van de pure smaken zonder pakjes en zakjes.