Biefstuk met Spruitjes en Puree
Wat heb je nodig: ( 2 pers)
-500g kruimige aardappels
-runderbiefstuk
-500g spruiten
-1 appel
-1 ui
-150 g ketjap woksaus (of een andere woksaus)
-verse peterselie
-melk
Let’s start….Biefstuk met Spruitjes en Puree
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke delen (zodat ze allemaal gelijk gaar zijn) kook ze ongeveer 20 minuten.
Maak de spruitjes schoon. Verwijder de kontjes, buitenste blaadjes en halveer ze. Kook de spruitjes kort, ongeveer 10 minuten, giet af en laat uitlekken.
Pel de ui en snijd in ringen.
Neem een wok, dit werkt het makkelijste, voeg een scheutje olie toe en zet op het vuur. Bak de ui en de spruitjes in ongeveer 6-8 minuten op middel hoog vuur. Schud regelmatig om. Zet het vuur na 8 minuten laag.
Was de appel en snij in blokjes (met schil). Voeg de appelblokjes bij de spruitjes en voeg de woksaus toe. Bak alles nog 4 minuten.
Verhit ondertussen in een koekenpan een klontje boter, als de boter licht bruin kleurt mag je de biefstukjes toevoegen. Schroei ze in 1-2 minuten rondom dicht. Zet nu het vuur lager en laat de biefstukjes verder bakken ( ik heb ze medium gebakken) ongeveer nog 3-4 minuten per kant bakken. Dit hangt ook een beetje af van hoe dik het vlees is.
Verwarm een bord door het in de oven te zetten of in heet water te leggen, leg ook een stukje aluminiumfolie klaar zodat het biefstukje nog even op temperatuur kan blijven en dat de heerlijke vleessappen in het vlees blijven.
Als het vlees de juiste gaarheid heeft haal het uit de pan en leg op het warme bord, dek af met aluminium.
Stamp ondertussen de aardappels fijn, of gebruik een pureeknijper voor nog fijnere structuur puree.
Voeg een scheutje melk bij de aardappels zodat je een mooie smeuïge puree krijgt. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Hak de peterselie fijn om te garneren.
Snijd de biefstuk in reepjes en kies je mooiste bord want heerlijk eten verdient een mooi bord 😉
Jummie!
Borden Tip… Marea Grijs
Klik op deze link en ontdek de hele serie.