Curry Tandoori uit het FeelGood Food kookboek
Qua presentatie wilde ik deze Curry Tandoori eens verrassend op tafel zetten, geen traditioneel bord. Iets totaal anders, iets wat je normaal niet zou kiezen voor zo’n hoofdgerecht .
Iedereen had zijn eigen plateautje met bakjes de een “kiepte” alles om, de ander genoot dat alles los geserveerd was!
Ingrediënten:
400g kipfilet
4 teentjes knoflook (gesnipperd)
1 el garam masala (Indiaans specerijenmengsel)
1 tl komijnzaad
1 citroen (geperst)
1 rode peper (fijn gesneden)
2 el tomatenpuree
250ml yoghurt
400g linzen (blik)
600g prei
Olijf olie
Bereidingswijze Curry Tandoori:
Snijd de kipfilet in blokjes.
Maak een curry van de fijngehakte knoflook, garam masala, komijnzaad, citroensap, fijngesneden rode peper en een scheutje olijf olie. Doe alles in een vijzel en maal alles fijn totdat er een smeuïge massa ontstaat.
Voeg de curry bij de kipfilet en laat (in de koelkast) minimaal 1 uur marineren, een hele dag is het lekkerst dan zijn alle smaken goed doorgetrokken.
Bak de kipfilet met de marinade in een scheutje olie op een gematigd vuur enkele minuten aan.
Voeg de tomatenpuree toe (om het een beetje zoeter te maken) bak kort mee. Blus af met yoghurt roer om en voeg de linzen toe.
Leg een deksel op de pan en laat, op een laag vuur even goed doorwarmen.
Voeg vlak voor het opdienen de prei toe en schep om, zo blijft de prei lekker knapperig.
Hou je niet van knapperige prei, voeg de prei dan eerder toe en laat mee verwarmen.
Wij hadden er Quinoa en sla bij.
De Quinoa vonden wij niet zo’n hele lekkere combinatie de volgende keer toch maar rijst erbij 😉
Enjoy!
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren