Recept:Koolvis met Stamppotje van Rucola en geroosterde tomaatjes
Dit recept is afkomstig uit de Mathijs Maaltijdbox. Deze box hebben wij een aantal keren ontvangen om eens te kijken hoe dat nou eigenlijk werkt, zo’n box afgeleverd aan de deur.
Is alles wel lekker vers, klopt het wat erin zit?
Ik kan jullie vertellen dat alles kraakvers was en van een mooie kwaliteit.
Wat heb je nodig voor dit Stamppotje
500g aardappelen
Kerriepoeder
250g koolvisfilet
1 bosje radijs
75g rucola
2 sjalotten
3 tomaten
Crême fraîche
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in afgepast water.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn en laat ze even uitdampen.
Rooster de partjes tomaat in de oven. (190°C)
Snijd ze in partjes en meng in een schaal met een scheutje olijfolie en een snufje zout en peper.
Leg de partjes op een stukje bakpapier in de oven en bak ze op 190°C ongeveer 15 minuutjes.
Bak de koolvis op een middelhoog vuur, in een beetje boter, aan beiden kanten in 8-10 minuten gaar.
Bestrooi nu de vis met 1 theelepeltje kerriepoeder en bak aan beiden zijden nog 2 minuten rondom aan.
Maak ondertussen de radijs schoon, was ze en deel in vieren.
Stamp de aardappels fijn, schep er een beetje Crême fraîche onder zodat er een smeuïg geheel ontstaat.
Meng nu de rucola sla erdoor en garneer met de rauwe sjalotjes, radijsjes en de koolvis.
Mocht je rauwe sjalotten niet zo heel lekker vinden bak ze dan even aan in een pan met een beetje boter.
Geniet van dit heerlijke recept van Mathijs Vrieze.
Serveertip:
Salade hoeft natuurlijk niet altijd in een traditionele slakom geserveerd te worden. Kies voor een leuke kop en schotel (cappuccino formaat) leuk als het ook nog eens matcht met je bord.
Het servies van de foto’s is helaas niet meer leverbaar, erg jammer het was zo’n mooie kleur, maar er zijn inmiddels vele andere toffe series verkrijgbaar…klik hier en ontdek ze allemaal.
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren
Bewaren