Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker!

Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.
Alles lekker vers… 

Flamberen lijkt heel moeilijk maar eigenlijk is het super easy als je maar weet hoe! 
Whisky is wel een handig “iets” om in huis te  hebben… ik gebruik het vaker en heb altijd wel een fles ergens staan.

Wat heb je allemaal nodig: 

Voor het vlees….

  • 2 karbonades met zwoerd 
  • 4 tenen knoflook
  • takjes rozemarijn 
  • blik met halve perziken op siroop
  • 50ml whisky
  •  

Voor de Groenten….

  • Verse munt, ongeveer een half bosje 
  • 200gr diepvriestuinbonen
  • 200gr diepvrieserwtjes
  • 1 verse rode peper
  • 1 citroen

 

We gaan eerst alles voorbereiden..


Het Vlees: 

We gaan eerst alles voorbereiden..

  • Ris de naaldjes van de rozemarijn en pel de knoflookteentjes snijd ze fijn.
  • Weeg de whiskey af en zet klaar.
  • Ga opzoek naar een aansteker en leg deze ook alvast gereed.
  • Haal de perziken uit het blik en leg ze alvast klaar.

 

 

Zo dat staat ook allemaal klaar!

 

De groenten: 

  • Snij de stelen van de munt en leg de blaadjes even apart.
  • Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.
  • Hak de muntblaadjes fijn en doe ze samen met de rode peper in een ruime kom.
  • Rasp de citroen en voeg dit toe aan de rode peper-munt mengsel.
  • Pers de citroen vervolgend uit. Voeg aan het citroensap 2 tot 3 eetlepels extra Virginie olijfolie toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  • LET OP Voeg met het olie-citroenmengsel nog toe aan de munt-rode peper. Wacht tot de groenten klaar zijn.

 

We gaan beginnen.

Het vlees en groentes hebben bijna dezelfde bereidingstijd als je goed bent voorbereid gaat het easy peasy!

Wrijf de karbonades in met peper en zout. Zeezout is heerlijk maar wij zijn groot fan van Keltisch zout. Dit moet je echt een keertje proberen! 

Snijd de vetrandjes in. Kruislings als het lukt.

Neem een koekenpan en zet op hoog vuur. Als de pan warm is neem dan de  karbonades en hou de vetrandjes tegen de pan zodat ze goed uitbakken. Hou ze ongeveer 3-4 minuten tegen de hete pan aan. Dit werkt het handigst met een tang.

Leg de karbonades vervolgens in de pan en voeg een klont roomboter toe. Zet het vuur naar middelmatig  en bak de karbonades ongeveer 5 minuten per kant zodat ze een mooie bruine kleur hebben.

 

Vlees: Haal de karbonades uit de pan en /leg ze op een bord. Giet iets meer dan de helft van het braadvocht over de karbonades.

Zet je vuur Ietjes lager en bak de knoflook in de pan en schud regelmatig om zodat ze niet verbranden. 

Leg de perziken met de platte kant op de bodem van de pan en strooi de rozemarijn naaldjes erover.

Hou de pan in beweging en bak de perziken bruin.

ZET JE AFZUIGKAP UIT!!

Leg de karbonades terug in de pan en giet de whiskey erbij.
Hou de pan scheef en steek met een aansteker de whiskey aan. Hou afstand ga er niet met je gezicht boven staan…

Beweeg de pan en wacht tot het vuur gedoofd is. 

Tada je hebt geflambeerd! Makkelijk niet!

De groenten: 

Zet voor de groentes een pan met water op het vuur, voeg een beetje zout toe. Zet het vuur hoog zodat het water kookt als je de karbonades omdraait voor de laatste 5 minuten.

Voeg de steeltjes van de munt  toe en kook een seconde of 30. Voeg de tuinbonen en erwtjes erbij en kook ongeveer 4 minuten.

Giet de erwtjes en tuinbonen af, vang het kookvocht op.

Pel de velletjes van de tuinbonen ( ja ik weet het niet echt leuk maar het gaat zich lonen.. echt waar!)

Doe de tuinbonen en erwtjes nu bij het munt-rode peper mengsel schep de citroendressing erover en hussel goed om. Voeg een paar scheutjes van het erwt-tuinbonen kookvocht toe en hussel wederom goed . 

Serveer de groenten in een mooie schaal en besprenkel met een beetje olijfolie.

Serveer het vlees en perziken én een beetje braadvocht op een mooie schaal..

Kies een paar mooie borden of nog beter dek de tafel en ga er echt voor zitten. Je geeft aandacht aan je eten maar je tafelstyling is bijna net zo belangrijk!

Laat het smaken..

De toffe borden vind je hieronder….
Het mooie beige bord met opstaande rand shop je hier: Pila bord 

Het bijzondere donker bruine bord met de gold fakes shop je hier: Nobile serie 

Dit overheerlijke  recept is van Jamie Oliver. 

Een smaakvolle topper, en we maken het ook tamelijk vaak!

Sla het alvast op en probeer het uit!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoud

Andere berichten

Geflambeerde karbonades met perzik

Geflambeerde karbonades met perzik.

Geflambeerde Karbonades met perzik….. oei oei wat is dat lekker! Geen ingewikkeld gedoe en geen pakjes en zakjes koken.Alles lekker vers…  Flamberen lijkt heel moeilijk

Olijven á la André, inmaken van olijven op aceto balsamico

Olijven á la André

Olijven á la André André liet me zijn ingemaakte olijven proeven en ik was aangenaam verrast, jeetje das lekker, zei ik. Om het recept niet

Deze website gebruikt cookies om jou de beste gebruikservaring te kunnen bieden.